11 Mayıs 2016 Çarşamba

SİLAH VE SİLAHTAR

Merhaba;

TürK silahTaR bloğu yazarı olarak bu gün bloğumuzda silahlar hakkında temel bilgiler vereceğim. Hemen konuya atlamak yerine önce alt yapıyı oluşturmayı ve bloğumuzun amacını iyi bir şekilde anlatmayı düşünüyorum.
Bloğumuzun isminden de anlaşılacağı gibi SİLAHLAR ile ilgilenmekteyiz. Silah deyince herkesin söyleyebileceği doğru ya da yanlış birkaç kelime bulunmaktadır. 

Silah Nedir?
Silah kelime olarak, savunma veya saldırı amacıyla kullanılan her türlü araç olarak tanımlanmaktadır. Bıçak ve kılıç gibi kesici araçlardan, top ve tüfek gibi patlayıcı araçlara kadar çok geniş bir alanda yer alırlar. Daha da ileri giderek gruplandırırsak; Personel silahları, Biyolojik silahlar, Kimyasal silahlar, Nükleer silahlar, Roket ve füzeler, Ağır silahlar, Hava silahları, Deniz silahları gibi çok daha geniş bir alana ayırabiliriz.


TürK SilahTaR bloğu olarak silahlar ile ilgili oldukça geniş olan alanı yazarlarımızın uzmanlık alanlarına göre daraltacağız. TürK SilahTaR ekibi Ateşli Silahlar alanında uzman yazarlardan oluşmaktadır. Bu nedenle blog da asıl olarak ateşli silah türlerinden ‘’Tabancalar ve Tüfekler’’ ele alınacaktır. Tabanca ve tüfekle ilgili terimler, özellikler, yenilikler ve bunun gibi birçok konu ayrıntılı bir şekilde işlenecektir. Ayrıca bu konularla ilgili teknik bilgilere yer verilecektir.

Unutmayın;
Bilgi; deneyim gerektirir.

Saygılarımızla;
TürK SilahTaR

https://www.facebook.com/turksilahtar

Her türlü soru ve isteklerinizi bizlere iletebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder